Zes nieuwe coronabesmettingen in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds zaterdag zes personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt zondag uit cijfers van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de gemeente Groningen zijn vier besmettingen vastgesteld. Twee positief geteste personen werden vastgesteld in de gemeente Midden-Groningen. In de overige gemeenten werden geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Ook zaterdag werden vier nieuwe positief geteste personen vastgesteld. In de afgelopen zeven dagen kwamen de meeste nieuwe besmettingen uit de gemeente Groningen. Het aantal steeg van 297 vorige week zondag met 29 naar 326 besmettingen.

Landelijk 925 nieuwe besmettingen

Landelijk werden er afgelopen etmaal 925 nieuwe besmettingen gevonden. Dat zijn bijna 300 besmettingen meer dan gisteren en in de afgelopen dagen. Het is de hoogste toename in een dag sinds 19 april.

Zaterdag waren het er 654 en de afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 663 besmettingen per dag gemeld. Daarnaast meldt het RIVM vijf nieuwe ziekenopnames en twee patiƫnten die zijn overleden door de gevolgen van het virus. Er liggen momenteel 138 coronapatiƫnten in het ziekenhuis. 33 van hen liggen op de intensive care.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 4600 nieuwe positieve tests doorgegeven en verwerkt in het coronadashboard. Een grote stijging eerder deze week bleek deels te komen door een technische storing, maar daarvan is nu geen sprake, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet gisteren, maar werden toen pas gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden