SP presenteert 969 redenen van inwoners tegen Diftar

Foto: De Redactie

De SP presenteert woensdag een 103 pagina’s tellend boekwerk met 969 redenen van inwoners om tegen Diftar te zijn. De gemeenteraad maakt de komende weken een keuze over een nieuw afvalbeleid, waarbij een van de varianten is om per aanbieding van afval te betalen (Diftar).

In gesprekken op straat, aan de deur en via het internet konden inwoners hun mening geven via de petitie van de SP. Deze is inmiddels 1034 keer ondertekend, meldt de SP.

Volgens SP-raadslid Daan Brandenbarg laten de vele inzendingen duidelijk zien dat inwoners van Groningen zich ernstig zorgen maken over Difar. “Velen spreken hun angst uit over dumpingen, zwerfvuil en zien problemen met betrekking tot de mogelijkheid tot scheiding van afval. Dat is makkelijk als je een tuin hebt, maar op een flatje veel minder. Bovendien geven veel mensen aan dat ze eigenlijk vinden dat de supermarkten hun minder rommel moeten verkopen.”

Brandenbarg denkt bovendien dat alle redenen de twijfelende partijen in de raad kan overtuigen. “Vorige week bespraken we het nieuw groenplan van de gemeente. Bijna alle partijen waren toen lyrisch over het grote aantal inspraakreacties. Dat waren er 130. Dit zijn er 8 keer zoveel. Tel dat op bij alle wijk-, buurt- en belangenverenigingen die zich tegen Diftar hebben uitgesproken en het grote aantal brieven dat de raad heeft ontvangen. Dan is overduidelijk hoe groot het verzet in de gemeente is.”

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden