Opening 406e Academisch Jaar van de RUG

Foto: Jan Buurma

De officiƫle opening van het 406e Academisch Jaar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vindt maandagmiddag plaats via een live gestreamde ceremonie vanuit het Academiegebouw vanwege het coronavirus. De hoofdspreker dit jaar is Minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag.

Dit jaar is er geen plechtige optocht van hoogleraren, bestuurders en studentenorganisaties door de binnenstad, en geen grootse academische plechtigheid met honderden genodigden in de Martinikerk.

In plaats daarvan een openbare online ceremonie in de Aula, met een key-note van Sigrid Kaag en de Alumnus van het Jaar-ceremonie voor Sander de Hosson. In ‘corona-talks’ blikken studenten en onderzoekers terug op afgelopen maanden, waarna de nieuwe RUG-huisdichter bekend wordt gemaakt.

Het thema dit jaar is ‘Making Connections’. Daarmee wil rector magnificus Cisca Wijmenga het belang aan verbinding binnen de academische gemeenschap markeren, maar ook met de wereld om ons heen, vooral in tijden van corona.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden