Jongeren praten met de Provinciale Staten over corona

Foto: De Redactie

Provinciale Staten wil met jongeren praten over corona. ‘Hoe denken jongeren over Groningen in coronatijd? Lukt het straks nog om een stageplek te vinden? Hoe kan je veilig naar school of naar het werk? En hoe kun je genoeg afstand houden tijdens het uitgaan?’

Provinciale Staten roepen jongeren op om een vlog of mail te sturen met hun ideeën voor de provincie Groningen na corona. Dat kan tot en met 11 september. Met deze actie willen de Staten jongeren van alle leeftijden de gelegenheid geven om hun mening te geven.

In gesprek

Daarnaast hebben de Staten een aantal jongeren gevraagd hun ideeën toe te lichten tijdens een digitale editie van Praten met de Staten, op 18 september. Statenleden gaan in gesprek met de jongeren via een video-verbinding. De Statenleden willen graag horen welke veranderingen jongeren ervaren in hun leefwereld als gevolg van het coronavirus.

Wat houdt ze bezig als het gaat over hun leefomgeving, vrije tijd, klimaat, energie, openbaar vervoer en andere onderwerpen waar de provincie over gaat. En wat kunnen Provinciale Staten als volksvertegenwoordigers hieraan bijdragen? De speciale digitale editie van Praten met de Staten op 18 september is vanaf 10.00 uur live te volgen via de provinciale website.

De opbrengst van deze actie nemen de Staten mee naar de commissievergadering van 23 september als het onderwerp ‘Jongeren praten met de Staten over corona’ op de agenda staat.

Voor meer informatie: www.pratenmetdestaten.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden