Enquête over fietspad Noord-Willemskanaal

Foto: Provincie Groningen

Op het fietspad langs het Noord-Willemskanaal start deze maand de campagne ‘We hebben oog voor elkaar’.

De provincies Groningen en Drenthe doen onderzoek naar de mening en ervaring van de gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal, tussen en Haren en stad Groningen.

De campagne heeft als doel dat gebruikers op een veilige manier gebruik kunnen maken van hetzelfde fietspad. De gebruikers van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal verschillen nogal van elkaar. Je komt er wandelaars en hardlopers tegen, fietsers op snelle speed pedelecs, racefietsen, snorfietsen, elektrische fietsen, gewone fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal.

Hoeveel fietsers groet jij?

De campagne roept de gebruikers van het fietspad op om meer oog voor elkaar te hebben. Met een spandoek en sjablonen op het wegdek worden fietsers en voetgangers opgeroepen om elkaar te groeten. Langs het fietspad en op het wegdek staat de vraag “hoeveel fietsers groet jij?”.

Door actief op te letten wie ze tegenkomen, hebben mensen meer aandacht voor elkaar en wordt het fietspad veiliger en prettiger. Uit de enquête in 2019 bleek dat een van de grootste zorgpunten was dat fietspadgebruikers hun aandacht niet bij de andere fietspadgebruikers en niet op het fietspad gericht hebben.

Enquête

De provincie houdt opnieuw een enquête over de ervaringen van gebruikers van het fietspad over de campagne en over het fietspad. Invullers van de enquête maken kans op een polaroidcamera of e-reader! De enquête is tot 28 september te vinden op www.mijnfietspad.nl. De resultaten van deze enquête worden vergeleken met een eerdere enquête uit 2019.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden