GGD Groningen: Elf nieuwe bevestigde coronabesmettingen in provincie Groningen sinds woensdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 592 bevestigde besmettingen met COVID-19. Dat is een toename van elf positief geteste personen sinds woensdag. Dat blijkt uit de laatste cijfers vrijdag van GGD Groningen.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is in de afgelopen week gestegen naar 19 overledenen.

Landelijk

Landelijk werden tot 10.00 uur vrijdagochtend 507 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld.

De meeste besmettingen (81) zijn in Amsterdam. Daarna komen Rotterdam (56) en Den Haag (28). Omgerekend naar het aantal inwoners waren de afgelopen drie dagen de meeste besmettingen in Delfzijl (4,9 per 10.000 inwoners), Baarle-Nassau (4,4) en Renswoude (3,7).

De GGD’en hebben negen nieuwe ziekenhuisopnames en twee overledenen gemeld aan het RIVM.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is verder gedaald. De ziekenhuizen behandelen momenteel 134 mensen aan het virus. Dat zijn er negen minder dan donderdag en 24 minder dan woensdag.

Op de intensive cares liggen nog 34 mensen met het coronavirus. Dat zijn er twee minder dan donderdag. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 107 naar 100. Een week en een dag geleden behandelden de ziekenhuizen 39 coronapatiënten op de intensive cares en 138 mensen op de verpleegafdelingen, in totaal dus 177.

Door achterstanden bij de GGD worden aantallen niet altijd direct doorgegeven. Het werkelijke aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens ligt waarschijnlijk hoger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden