‘Zes nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen’

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn zes personen sinds woensdag positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit gegevens donderdag van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de afgelopen 24 uur zijn volgens het dashboard 1,0 personen op de 100.000 inwoners positief getest. De zes nieuwe coronabesmettingen werden allen vastgesteld in de gemeente Delfzijl.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 510 nieuwe positieve testen. Woensdag werden 571 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

Ook hebben de GGD’s donderdag zeven nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en zijn er drie overleden als gevolg van het coronavirus gemeld aan het RIVM.

Door achterstanden bij GGD’en worden overledenen en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. Het daadwerkelijke aantal kan dus hoger liggen.

Laagste aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in ruim twee weken

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gaat omlaag. Momenteel worden nog 143 mensen behandeld vanwege een besmetting. Dit is het laagste aantal sinds 11 augustus. Precies een week geleden behandelden de ziekenhuizen 177 coronapatiënten. “Een gunstige ontwikkeling die aansluit op de daling van het aantal nieuwe besmettingen”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde donderdag van 120 naar 107. Op de intensive cares liggen 36 mensen met het coronavirus, twee minder dan op woensdag. Daardoor daalde het totaal aantal opgenomen coronapatiënten van 158 naar 143.

Op de intensive cares liggen ook 613 mensen met andere aandoeningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden