Veiligheidsregio Groningen lanceert internationale studentencampagne ‘Better Safe Than Sorry’

Foto: Veiligheidsregio Groningen

Voor internationale studenten in Groningen lanceert Veiligheidsregio Groningen donderdag een nieuwe campagne ‘Better Safe Than Sorry’. De campagne besteedt aandacht aan hoe internationale studenten zich kunnen voorbereiden op bepaalde risico’s.

Onderzoek

De campagne komt voort uit een afstudeeronderzoek naar risicocommunicatie richting internationale studenten in Groningen. Naar aanleiding hiervan ontwikkelde de veiligheidsregio deze zomer de campagne ‘Better Safe Than Sorry’.

Internationale studenten komen terecht in een nieuwe stad en weten doorgaans weinig over de gang van zaken in hun nieuwe leefomgeving. Daarom zet de veiligheidsregio deze campagne in om meerdere onderwerpen bij hen onder de aandacht te brengen.

Corona is een belangrijk onderdeel van de campagne. Zo worden de coronaregels die in Nederland gelden nog eens benoemd aangezien deze sterk kunnen verschillen met de coronaregels in andere landen.

Brandveiligheid

Andere onderwerpen binnen de campagne zijn brandveiligheid, waar aandacht is voor het hebben van rookmelders in je studentenhuis of kamer, vluchtroutes en het veilig gebruik van elektrische apparaten. Daarnaast wordt stilgestaan bij NL-Alert en alarmnummers.

De campagne wordt de komende periode in de stad gepromoot met onder andere posters en er zijn interactieve social media posts gecreëerd.

Via de webpagina www.safeingroningen.nl kunnen internationale studenten meer informatie en tips inzien.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden