GGD Groningen: 50 nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn er 50 bevestigde besmettingen met het coronavirus gekomen in de afgelopen week. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Sinds het begin van de epidemie is volgens de GGD bij 579 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

De leeftijd van bijna de helft van de 50 besmettingen is tussen de 18 en 30 jaar oud. Twee personen met een nieuwe besmetting waren tussen de 12 en 18 jaar oud.

Ruim een kwart van de nieuwe besmettingen had een (vermoedelijke) besmetting opgelopen in het buitendeel. Ook hoort een aanzienlijk deel van de besmettingen van de afgelopen week bij het cluster in AZC Delfzijl.

De licht dalende trend van vorige week in het aantal nieuwe besmettingen zet volgens de GGD deze week door.

Niet alle personen met een coronabesmetting zijn getest via de GGD-testlocatie. Ook zorginstellingen en huisartsen testen op het coronavirus.

Het werkelijke aantal besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad, ligt overigens hoger dan 579, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen én een besmetting kan ook zonder klachten verlopen.

Ook kwamen er de afgelopen week twee nieuwe overlijdens door een bewezen corona-infectie bij in de provincie Groningen. Het totale aantal overlijdens komt daarmee op 19.

In de afgelopen week werden tussen 19 en 25 augustus 4.525 mensen getest op de testlocaties, waarvan 27 positief (0,6%). Van 1 juni tot en met 25 augustus 2020 zijn 29.501 personen op de GGD-testlocatie bij het UMCG in Groningen en op de nieuwe GGD-testlocatie in Veendam getest op het virus.

Landelijk

Het RIVM meldt woensdag 571 nieuwe coronabesmettingen, 20 nieuwe ziekenhuisopnamen en acht doden door het coronavirus. Het aantal meldingen ligt iets hoger dan gemiddeld over de afgelopen zeven dagen. Dinsdag werden 415 positieve testen bij het RIVM gemeld.

De meeste besmettingen waren in Amsterdam (83), Rotterdam (65) en Den Haag (53).

Door achterstanden bij GGD’en worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet gisteren, maar zijn pas toen gemeld bij het RIVM. Het daadwerkelijke aantal kan dus hoger liggen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden