GGD Groningen: Veertien nieuwe bevestigde coronabesmettingen, één overledene in provincie Groningen sinds vrijdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 576 bevestigde besmettingen met COVID-19. Dat is een toename van veertien positief geteste personen sinds vrijdag. Dat blijkt uit de laatste cijfers van GGD Groningen.

Ook is opnieuw een persoon overleden als gevolg van het coronavirus. Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is gestegen naar 19 overledenen.

Uit de gegevens van het Coronadashboard van de Rijksoverheid blijkt dat sinds zondag drie personen positief getest zijn op het coronavirus. In de provincie Groningen en Friesland was de laagste toename van de afgelopen weken te zien. In Drenthe kwamen geen nieuwe gevallen aan het licht.

Landelijk

Landelijk werden 574 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is de grootste toename in een etmaal sinds 15 augustus. Een dag eerder waren dat er 457. De GGD’S meldden zondag vier nieuwe ziekenhuisopnames en twee overledenen aan het RIVM. Door achterstanden bij de GGD worden ziekenhuisopnames en overlijdens niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet van gisteren, maar werden toen pas gemeld.

Het werkelijke aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens ligt waarschijnlijk hoger.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden