‘Zes nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn zes personen sinds zaterdag positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit gegevens zondag van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

In de afgelopen 24 uur zijn volgens het dashboard 1,0 personen op de 100.000 inwoners positief getest. Zaterdag was dit getal 1,5 en vrijdag lag dit getal op 1,2.

In de gemeenten Groningen en Delfzijl steeg het aantal positief geteste personen met drie besmettingen. De meeste besmettingen kwamen voor in de gemeente Groningen met 27 positief geteste personen in de afgelopen zeven dagen. In Delfzijl steeg het aantal met 17, Midden-Groningen 5, Veendam 2, Stadskanaal 2 en in Westerwolde 2. In de overige gemeenten zijn in de afgelopen week geen nieuwe besmettingen vastgesteld.

Landelijk

Het aantal nieuwe coronabesmettingen landelijk lagen ruim onder de 500. Het coronadashboard van de overheid meldt zondag 457 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Dat zijn er 51 minder dan de dag ervoor, toen het aantal 508 bedroeg.

Het aantal coronapatiënten dat zondag op de intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen ligt, is gelijk gebleven aan het aantal van de dag ervoor: 42. Vrijdag ging het nog om 43 patiënten.

De cijfers zijn bekendgemaakt door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “Het aantal opgenomen Covid-patiënten is deze week vrijwel stabiel gebleven. De ziekenhuizen kunnen de zorg voor Covid- en overige patiënten momenteel goed aan. Dit alles is in combinatie met de afvlakking van het aantal nieuwe besmettingen een geruststellend signaal, eens te meer wanneer we deze situatie weten vast te houden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden