Eerste robotoperatie in het Martini Ziekenhuis

Foto: Martini Ziekenhuis

Maandag 13 december heeft Uroloog Bart Schrier in het Martini Ziekenhuis de eerste operatie met de Da Vinci operatierobot verricht.

Met de operatierobot is langdurig precisiewerk op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk, met betere uitkomsten. Bovendien zijn er minder bijwerkingen en is er een kleinere kans op complicaties.

De nieuwe operatierobot wordt ingezet binnen de specialismen Urologie, Chirurgie en Gynaecologie, voor de behandeling van voornamelijk oncologische patiënten.

Een speciaal operatieteam heeft een uitgebreide opleiding gevolgd in het werken met de operatierobot, zodat maandag de eerste prostaatoperatie kon worden uitgevoerd. In de loop van het jaar zullen ook operaties bij darmkanker en verzakkingsproblematiek met de robot uitgevoerd worden.

Ook is er een convenant gesloten met de Martini Klinik Hamburg, het grootste prostaatcentrum van Europa met de beste resultaten en de minste complicaties ter wereld. Hun concept, waarin met wetenschappelijk onderzoek het medisch proces wordt getoetst, is daarin van groot belang.

Patiëntperspectief

Het Martiniziekenhuis is ook bezig met de vernieuwing van het zorgpad prostaatkanker. Hierbij zijn de patiëntenverenigingen, waaronder de ProstaatKankerStichting nauw bij betrokken om de zorg te organiseren vanuit het perspectief van de patiënt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden