Veiligheidsregio: ‘Vijftig azc-bewoners van Delfzijl in quarantaine in azc Musselkanaal’

Foto: Google Maps

Vijftig inwoners van het asielzoekerscentrum (azc) in Delfzijl worden zaterdag op advies van de GGD in quarantaine geplaatst in het binnenkort te openen azc in Musselkanaal. Dat meldt de Veiligheidsregio Groningen zaterdagmiddag. De overplaatsing is om verdere besmetting in het azc Delfzijl tegen te gaan.

Het gaat volgens de Veiligheidsregio om een tijdelijk noodquarantaine en -isolatielocatie. Dit betekent dat de bewoners die in quarantaine zitten het terrein niet verlaten.

Verdere verspreiding tegengaan

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan is besloten om de positief geteste asielzoekers elders in quarantaine te plaatsen.

De bewoners moeten in hun eigen woonruimte blijven en mogen het terrein niet af, om besmettingen buiten het terrein te voorkomen. Er worden daarom hekken geplaatst.

Het COA regelt alle benodigde zaken, zoals eten en drinken en hygiënemiddelen. Ook heeft de groep toegang tot medische zorg.

De noodquarantaine in het azc in Musselkanaal is tijdelijk en wordt uitsluitend voor de doelgroep vanuit het azc Delfzijl gebruikt en voor maximaal 17 dagen.

Stand van zaken coronabesmettingen azc Delfzijl

Inmiddels is bij 29 bewoners van het azc in Delfzijl vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus en 11 personen zijn inmiddels hersteld. In totaal zijn er ongeveer 125 bewoners getest op het coronavirus. Bij verschillende azc-medewerkers is een test afgenomen – geen van hen bleek positief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden