GGD opent tweede corona-testlocatie in Veendam

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

GGD Groningen opent met ingang van dinsdag 25 augustus 2020 een corona-testlocatie in de gemeente Veendam. Deze testlocatie is de tweede corona-testlocatie in de provincie Groningen, waarmee de GGD inwoners in deze regio een lokale testmogelijkheid biedt.

Testlocatie

De testlocatie aan de Schippersstraat 33 in Veendam wordt een “drive through”-testlocatie. Na het maken van een afspraak rijdt degene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat. Bij hetafnemen van de test blijft men in de auto. Het is ook mogelijk om op de fiets of te voet deze testlocatie te bezoeken.

Locatie Veendam

De corona-testlocatie aan de Schippersstraat 33 wordt ingericht volgens de veiligheids-en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM.

De testlocatie is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 16.00 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdruk tot een minimum beperkt.

Voor de testlocatie geldt een vaste rijroute. Deze week worden gele borden geplaatst om de rijrichting via de Schippersstraat (ingang bij Meijer Fietsen) aan te geven. De ingang van de corona-testlocatie is aan de achterzijde van de loods en de uitgang van de testlocatie is aan de zijkant.

Laat je testen bij klachten

Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en kunnen we direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Zonder klachten heeft het afnemen van een coronatest geen zin.

Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 – 1202.

Kijk voor meer informatie op: ggd.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden