GGD Groningen: 52 nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn er 52 bevestigde besmettingen met het coronavirus gekomen in de afgelopen week. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Van de 52 besmettingen is ruim de helft tussen de 18 en 30 jaar. Er is één besmetting gemeld onder de 18 jaar. De bron is bij ruim de helft van de nieuwe besmettingen bekend.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Lichte daling

Ten opzichte van vorige week is er volgens de GGD een lichte daling in het aantal besmettingen in de provincie. Toen werden 60 besmettingen vastgesteld. Sinds het begin van de epidemie is bij 529 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

Het werkelijke aantal besmettingen in de provincie ligt hoger dan 529, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen én een besmetting kan ook zonder klachten verlopen.

In de afgelopen week werden 3.983 mensen getest, waarvan 39 personen (1%) positief bleken. Sinds 1 juni tot en met 18 augustus zijn 24.976 personen getest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden