“Serieuze boodschap”: Twee beelden Rode Weeshuisstraat voorzien van mondkapje

Foto: Elzo Smid

Twee beelden op het plein van het voormalig Rode Weeshuis in Groningen zijn voorzien van op maat gemaakte mondkapjes door een bewoner.

De twee beelden stellen twee weesjes voor, een jongen en een meisje, en zijn bijna de helft van levensgroot. Het zijn afgietsels van de beelden bovenop de entreepoort van het complex, die behoren tot de oudste sculpturen van Groningen.

‘Het is een geintje, maar toch met een serieuze ondertoon’, aldus de bewoner. ‘We zijn nog lang niet van het coronavirus af. Ik merk bijvoorbeeld helemaal niets van dat anderhalve meter afstand houden’.

Veel van mijn buren zijn senioren. De beelden stellen kinderen voor. “Dus het symboliseert een beetje de verantwoordelijkheid die de verschillende generaties naar elkaar toe hebben. Pas later besefte ik dat wezen natuurlijk kinderen zonder ouders zijn. Dus dat maakt het extra wrang. Ik wil mensen er aan herinneren dat ze voorzichtig moeten zijn. Als je eenvoudige regels al moeilijk vindt om na te leven, dan moet je zorgen dat er niet nog strengere regels komen.’

De mondkapjes zijn vervaardigd door dameskledingatelier Zibayou, waar ook mondkapjes op normaal formaat gemaakt worden.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden