GGD Groningen: Negenentwintig nieuwe bevestigde besmettingen sinds woensdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 29 nieuw bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld sinds woensdag. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen vrijdagmiddag.

Het aantal bevestigde besmettingen is met de 29 nieuwe besmettingen opgelopen tot 506 personen. Woensdag bleek dat bij 477 personen in de provincie Groningen het coronavirus is vastgesteld en donderdag was het virus vastgesteld bij 490 personen.

Het aantal overledenen aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Stijging

“Ten opzichte van de weken is een duidelijke stijging van het aantal besmettingen in de provincie te zien”, meldde de GGD woensdag.

Het aantal werkelijke besmettingen in de provincie ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn er landelijk 636 nieuwe besmettingen bij gekomen. Dat zijn er meer dan gisteren, toen werden er 577 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM.

In de afgelopen zeven dagen zijn 4339 mensen positief getest. Ongeveer de helft van alle nieuwe besmette mensen is 20 tot 40 jaar. Ongeveer een kwart is 40 tot 60 jaar.

Ook zijn er vrijdag 11 nieuwe ziekenhuisopnames en twee nieuwe overledenen gemeld als gevolg van het virus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden