Qbuzz: Aangepaste dienstregeling vanaf maandag 17 augustus

Foto: Archief De Redactie

Vanaf maandag 17 augustus als de scholen en universiteiten grotendeels weer beginnen gaat Qbuzz volgens een aangepaste dienstregeling rijden. Daarmee speelt de vervoerder in op de aangepaste roosters om op die manier de scholieren en studenten meer te verspreiden over de dag en de toename van forenzen dat vaker gebruik maakt van de bus.

De bussen gaan meer verspreid over de dag rijden. In de spits zal bijvoorbeeld even vaak een bus rijdt als in de daluren. Dit is de basisdienstregeling, deze bussen rijden altijd.

“Daarnaast kunnen we de dienstregeling op- en afschalen, door extra ritten flexibel in te zetten”, aldus Qbuzz. “Deze bussen sluiten onder andere aan op de aangepaste roosters van scholen. Mocht het op bepaalde trajecten drukker zijn dan verwacht, kunnen we daar extra bussen inzetten. Deze extra ritten vervallen weer, zodra deze niet nodig blijken of wanneer bijvoorbeeld de maatregelen aangescherpt worden”.

Reizigers moeten er dus rekening mee houden dat de dienstregeling tussentijds kan veranderen.

Basisdienstregeling bij haltes

Bij de haltes hangen de vertrektijden van de basisdienstregeling op papier. Deze bussen rijden altijd. Omdat de extra ritten flexibel zijn en tussentijds kunnen wijzigen, worden die niet vermeld. Deze flexibele ritten staan wel op de digitale halteborden en in de reisplanner en dienstregeling op deze website.

Qbuzz adviseert daarom altijd voor vertrek de reisplanner te checken. De actuele vertrektijden staan ook op de digitale informatieborden bij de halte.

Zodra er extra ritten worden ingezet, of juist weer vervallen wordt dit ook aangekondigd in de bus, op de website en onze social media kanalen.

Kijk voor een volledig overzicht van de wijzigingen op Qbuzz.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden