Vrijwilliger KEI-week besmet met coronavirus

Archief De Redactie
Foto: Gemeente Groningen

Een vrijwilliger van de KEI-week is besmet met het coronavirus. Dat maakte de organisatie van de introductieweek woensdagavond bekend op haar website.

De vrijwilliger werd dinsdag getest op het virus en kreeg woensdag te horen dat de uitslag positief bleek te zijn. De besmetting werd al opgelopen voor de aanvang van de KEI-week.

GGD Groningen is direct gestart met het bron- en contactonderzoek. “De vrijwilliger is in nauw contact geweest met vijf andere vrijwilligers voorafgaand aan de KEI-week”, meldt de organisatie. “Deze vijf personen zijn direct in thuisquarantaine gegaan voor een periode van veertien dagen.” Zij vertonen volgens de organisatie geen symptomen die horen bij een coronabesmetting. Uit het onderzoek van de GGD moet blijken of er nog meer mensen in nauw contact met de vrijwilliger zijn geweest.

De organisatie benadrukt dat de vrijwilliger voorafgaand aan de KEI-week besmet is geraakt en dat dit niet gebeurd is op een KEI-evenement. “Aangezien de besmette vrijwilliger niet aanwezig is geweest op evenementen tijdens de KEI-week is er op dit moment geen aanleiding om te vermoeden dat bezoekers van de KEI-week besmet zijn geraakt.”

De KEI-week heeft na overleg met de GGD besloten om het introductieprogramma van de KEI-week door te laten gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden