“Zeven nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen”

Foto: PIRO4D by Pixabay

In de provincie Groningen zijn nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit gegevens van het coronadashboard van de Rijksoverheid op zondag 9 augustus.

Volgens de Rijksoverheid zijn er zondag 1,2 personen per 100.000 inwoners positief getest op het virus. Ook vrijdag en zaterdag stond de waarde op 1,2.

De cijfers worden dagelijks bijgewerkt vanuit de bron data van het RIVM. De cijfers zijn niet bevestigd door de GGD, omdat ze in het weekend geen update van de cijfers geven.

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn landelijk 577 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is meer dan de 486 nieuwe gevallen die het coronadashboard van de overheid op zaterdag meldde en de 519 nieuwe besmettingen van vrijdag.

Landelijk

Landelijk worden de meeste besmettingen gevonden in de regio Rotterdam-Rijnmondmet 153 nieuwe gevallen, in Amsterdam-Amstelland werd het virus vastgesteld bij 89 mensen.

In Midden- en West-Brabant kwamen er 65 nieuwe coronagevallen bij. In Den Haag en omstreken werden 43 besmettingen vastgesteld.

Het aantal patiƫnten dat wegens corona op de intensive care ligt, steeg met drie personen naar 31. Dat zijn er drie meer dan op zaterdag. Er liggen verder 545 patiƫnten om andere redenen op de ic, 31 minder dan een dag eerder. In totaal verblijven er 576 mensen op de ic, 28 minder dan zaterdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden