E-Shuttle rijdt in Lewenborg

Foto: De redactie

In de wijk lewenborg rijdt sinds dinsdag de elektrisch oplaadbare auto, de e-Shuttle. De e-Shuttle is bedoeld voor korte ritjes door de wijk, voor een ieder die moeite heeft om de deur uit te komen of die gewoon de ervaring van de e-shuttle wil meemaken.

De e-shuttle is opgezet voor bewoners die moeite hebben met lopen, maar toch er op uit willen gaan. Naar familie, een afspraak of een activiteit, met het elektrische vervoer is dit mogelijk.

De e-Shuttles rijden ook al in andere stadswijken, zoals in Vinkhuizen en Paddepoel.

In 2018 werd de Stichting Welmobiel opgericht na een hulpvraag van bewoners uit de wijk Vinkhuizen om een oplossing te vinden voor een mobiliteitsprobleem van bepaalde inwoners. Een initiatiefteam, onder de noemer Vinkmobiel werd destijds opgezet door verschillende partijen, waaruit vervolgens de stichting Welmobiel opgezet in 2018.

Sinds december 2018 rijden er voertuigen van WelMobiel onder de naam Vinkmobiel. In mei 2019 startte vervolgens een pilotperiode in Paddepoel en wordt er rondgereden onder de naam Paddepoelpendel.

De e-Shuttle in Lewenborg rijdt van 9.00 uur tot 17.00 uur. De diensten worden geboden tot de voordeur, vanaf een bepaald adres of opstappen bij het winkelcentrum. Een reservering kan gemaakt worden voor een bepaalde dag of tijdstip.

Kijk voor meer informatie: welmobiel.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen