Vooruitzicht komende week van fris naar heet weer

Foto: De Redactie

Komende week is voor vakantiegangers qua weer voor ieder wat wils. Begin van de week is het fris, maar eindigt met tropische hitte.

Maandag wordt het een frisse dag met temperaturen tussen de 20 en 22 graden. Ook is er kans op een ekele bui. Ook op dinsdag blijft de temperatuur steken rond de 20 graden. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog.

Vanaf woensdag zomers tot tropisch

Woensdag bereikt de 25 graden grens ons land. Dit is een gemiddelde waarde, het wordt 22 graden op de Wadden tot 27 graden in Limburg. Vanaf donderdag wordt het overal zomers tot tropisch warm met temperaturen tussen de 25 en 31 graden.

De warmste dagen zijn komende week de vrijdag en het weekend. In de middag lopen de temperaturen op naar 30 tot 35 graden. Deze dagen is er veel zon. De maand juli telde tot nu toe slechts drie zomerse dagen. Normaal zijn dat er negen.

Hittegolf of niet

Of er een regionale hittegolf komt is afhankelijk of er vijf zomerse dagen achter elkaar volgen. Vrijdag, zaterdag en zondag is de kans op tropische hitte in het hele land aanzienlijk. Is het al op woensdagmiddag zomers warm (25 graden of meer) dan is er sprake van een hittegolf op zondag.

(Bron: Weerplaza.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden