Stralend zonnig weer en tropische temperaturen

Foto: De Redactie

Vrijdag is het stralend weer. Na een wisselvallige week wordt het tropisch warm.

De temperaturen lopen op tot 24 graden op de wadden tot mogelijk 35 graden in Limburg. Door een zwakke oostenwind is het ook warm op de stranden.
Ook in de avond blijft het volgens Weeronline lang aangenaam warm.

In de nacht naar zaterdag trekken vanuit het zuidwesten wolkenvelden over het land. Plaatselijk kan een enkele bui voorkomen. In het zuidwesten is een kleine kans op onweer. Het wordt niet kouder dan 17-19 graden in het noordoosten en 20-21 graden in het zuiden en westen.

Zaterdag wordt het minder heet als op vrijdag, maar is het wel drukkend warm. In Groningen wordt het 27 graden en in het westen wordt het 23 graden aan de kust tot 30 graden in het zuiden.

Er is een mix van (hoge) bewolking en zonnige perioden. Lokaal kan een bui voorkomen. Vooral in de middag is er in het oosten en noordoosten kans op enkele stevige buien met kans op onweer. In de avond kunnen nog enkele buien voorkomen, maar later wordt het op steeds meer plaatsen droog. De temperatuur daalt in de nacht naar 14 tot 17 graden.

Zondag is de zomerse warmte voorbij en gaat de temperatuur naar normale waarden voor de tijd van het jaar, tussen de 20 en 24 graden. Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon. Ook is er een kans op een bui. De wind blijft westelijk en matig van kracht.

Na het weekend is het wisselvalliger zomerweer met wolkenvelden, af en toe zon en dagelijks kans op enkele buien. Het wordt 20 tot 23 graden en op dinsdag is het nog een graadje koeler.

In de loop van de week wordt het vaker droog en zonniger. Ook is de verwachting dat de temperatuur stijgt naar 23 tot 28 graden aan het eind van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden