Groningers kunnen nieuwe mensen ontmoeten via video-etentjes

Foto: Stichting Eet Mee

Eet Mee, deelnemer aan de Sociale Groningse Ondernemers Challenge, organiseert video-etentjes in Groningen. Het is een makkelijke manier om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten.

Doordat evenementen voorlopig niet doorgaan, blijft het de komende tijd lastig om spontaan nieuwe mensen te ontmoeten. Samen eten op afstand biedt uitkomst.

Video-etentjes

De video-etentjes van Eet Mee maken het mogelijk om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een verrassende mix van mensen aan. Ook voor mensen die aan huis gebonden zijn, bieden de etentjes een mooie gelegenheid om het sociale netwerk uit te breiden.

Hoe werken de video-etentjes?

Aanmelden voor een video-etentje kan via www.eetmee.nl. Het enige dat je nodig hebt is een mobiel, tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Op basis van jouw profiel wordt een match op maat gemaakt. Je krijgt vanzelf een uitnodiging voor een etentje.

Wil je van het etentje een uitje maken?

Neem de tijd om lekker te koken, zoek bijvoorbeeld een bijzonder recept uit. Dek de tafel gezellig zoals je dat zou doen als je vrienden te eten krijgt. Trek iets leuks aan. Of pluk wat bloemen en zet die op tafel.

Sociale Groningse Ondernemers Challenge.

Van de 85 ondernemers die zich voor de Challenge inschreven, ontvingen op 6 mei 20 initiatieven een go op hun projectplan. Eet Mee was een van de kandidaten die door mocht en hulp krijgt van de gemeente om het plan te realiseren.

Eet Mee zoekt Communitybouwers

Om dit concept verder uit te breiden in de stad zoekt Eet Mee enthousiaste vrijwilligers die de stichting als Communitybouwer bekend willen maken. Het Eet Mee-team in Groningen zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de stichting in de periode van 1 augustus tot 1 december te ondersteunen met de promotie en werving van nieuwe deelnemers. De ondersteuning wordt verzorgd vanuit het kantoor in De Bilt.

Ben je sociaal, creatief en kun je makkelijk met een breed publiek communiceren, dan is dit misschien wel de vrijwilligersbaan voor jou. Voor de ‘kartrekker’ van het team is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Word jij een van onze Communitybouwers of heb je nog vragen? Mail dan naar [email protected] of bel Annelies Kastein, de directeur van Eet Mee, via t 030-2213498. Kijk voor meer informatie: www.eetmee.nl

Eet Mee

Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Met dit succes krijgt het platform nu landelijk vervolg in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden