Maandelijkse vergoeding NCG bij zelf regelen tijdelijke huisvesting

Foto: Archief De Redactie

De Nationaal Cordinator Groningen (NCG) keert sinds 1 juli een vaste vergoeding uit aan alle woningeigenaren in het aardbevingsgebied, wanneer zij zelf zorgen voor tijdelijke huisvesting vanwege versterkingswerkzaamheden of sloop en nieuwbouw.

Het gaat hierbij om een bedrag van 1400 euro netto per maand per woning (inclusief btw). De voorwaarde voor het ontvangen van de vergoeding is dat de eigenaar ook bewoner van het pand is en dat de te versterken of te slopen woning leeg en verlaten is tijdens de werkzaamheden.

Woningeigenaren kunnen de tijdelijke huisvesting op verschillende manieren invullen. Bijvoorbeeld door een (vakantie)woning te huren, zelf een woonunit op eigen erf te plaatsen of te logeren bij familie of vrienden. In alle gevallen ontvangen woningeigenaren de vergoeding van 1400 euro per maand. Woningeigenaren die een unit op eigen erf willen plaatsen, moeten dit afstemmen met de gemeente en hun aannemer.

Vergoeding op basis van geplande duur werkzaamheden

Woningeigenaren krijgen het bedrag voor de gehele periode in één keer uitgekeerd op basis van de geplande duur van de werkzaamheden aan hun huis. Lopen de werkzaamheden uit, dan keert NCG in overleg een aanvullende vergoeding uit.

Geen vrijblijvende keuze

De keuze voor het zelf regelen van tijdelijke huisvesting is niet vrijblijvend. Woningeigenaren die hebben aangegeven de tijdelijke huisvesting zelf te regelen, neemt NCG niet meer mee in de planning voor tijdelijke huisvesting. De bewonersbegeleiders van NCG zullen tijdig inventariseren wie er wel en niet zelf voor tijdelijke huisvesting wil zorgen. Ook met vragen kunnen woningeigenaren terecht bij hun bewonersbegeleider.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden