Kwart meer WW-uitkeringen in Groningen dan in 2019

Foto: De Redactie

Het aantal inwoners van de provincie Groningen met een WW-uitkering nam in de maand juni licht af. Echter ten opzichte van vorig jaar werd een kwart meer uitkeringen verstrekt(25,1 procent). Ein juni telde Groningen 2.060 meer uitkeringen dan in juni 2019. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

In totaal werden in juni 10.278 WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Groningen. Dat is 3,4% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen daalde in juni met 1,6 procent (168 uitkeringen).

Kwart meer WW-uitkeringen ten opzichte van 2019

Ten opzichte van een jaar geleden zijn echter 25,1 procent (2060) meer WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Groningen. Vooral bij jongeren (tot 27 jaar) was het aantal verstrekte WW-uitkeringen veel hoger dan een jaar eerder. Volgens het UWV blijkt hieruit de impact van de coronacrisis op de werkgelegenheid voor jongeren. De jongeren werken veel in de getroffen sectoren, zoals horeca en detailhandel.

Landelijk steeg het aantal werklozen in Nederland met 74.000 gestegen tot een totaal van 404.000. Daarmee had 4,3 procent van de beroepsbevolking geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uitkeringsinstantie UWV kende in juni 33.300 nieuwe WW-uitkeringen toe. Opnieuw steeg het aantal lopende WW-uitkeringen het hardst in de schoonmaak, de horeca en catering en de cultuursector.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden