U.C. Face Off herstart trainingen floorball na corona

Foto: U.C. FACE OFF

U.C. Face Off, de studentenfloorballclub van Nederland is een actief, sportieve en knusse studentenvereniging uit Groningen. De studentenvereniging begint in september weer met normale trainingen van floorball na de coronacrisis.

Floorball

Floorball, ook wel bekend als unihockey, is een van de snelste sporten van Nederland. Het is een balsport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. De sport ontstond in de jaren ’60.

Veel regels voor floorball komen van ijshockey, maar de sport wordt beoefend in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic ‘gaten’-bal. Floorball kent weinig regels, waardoor iedereen al meteen een aardig partijtje kan meespelen.

Een floorball team bestaat uit vijf veldspelers en een keeper. Floorball speel je met herenteams, damesteams, maar soms ook gemengd. Een team heeft meestal veel reservespelers, die continu mogen doorwisselen. Dankzij de boarding en de eenvoudige regels zijn er weinig onderbrekingen. Een partijtje floorball is dus een prima manier om je eens lekker uit te leven.

Face Off heeft een dames- en herenteam en verschillende mixed teams.

U.C. Face Off

U.C. Face Off werd opgericht door zes studenten in 1998, en is daarmee een van de oudste floorballverengingen in Nederland. Nadat de zes studenten met wat hulp uit Zweden nationaal kampioen werden op het NK unihockey in Enschede, was er genoeg reden om zelf een vereniging op te richten. Oorspronkelijk met de naam MUG, maar ging later verder onder de naam U.C. Face Off.

Sinds die tijd zijn er al veel successen gevierd, zoals in 2013/2014, toen de heren en dames beide landskampioen werden.

Behalve sportiviteit biedt U.C. Face Off ook gezelligheid. Er wordt twee keer in de week getraind en meegedaan aan zowel de gemengde als de dames/heren competitie. Daarnaast is er altijd wel wat te doen, door de activiteiten die worden georganiseerd door commissies en leden.

Ook tijdens de coronacris zat de vereniging niet stil en werden online pubquizzen en spelletjesavonden georganiseerd.

Op zoek naar nieuwe leden

Momenteel is er een zomerrooster en wordt er iedere week op de woensdag getraind van 16.00 uur tot 17.30 uur. De normale trainingen zijn op maandag en vrijdag van 17.00 uur tot 19.00 uur (een groep van 17-18 en een groep van 18-19).

“Mocht je floorball zelf een keer willen proberen, neem dan gerust contact met ons op”, aldus U.C. Face Off.

Voor meer informatie: https://www.ucfaceoff.nl/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden