Maak Kerst mogelijk voor minima

Help ons helpen
Foto: LSFotografie.nl

Een tijdelijk benefietrestaurant Makantaria in Lunchcafé Salmagundi’s opent vrijdag 11 december, zaterdag 12 december en zondag 13 december speciaal om geld in te zamelen zodat iedereen in Groningen kan genieten van Kerst.

“Wij willen dat Kerst voor iedereen in Groningen genieten is,” vertelt Stadjer Peter Frans. Daarom opent Peter Frans samen met zijn vrouw Marina het tijdelijk benefietrestaurant. De opbrengst gaat naar De Voedselbank die kerstpakketten gaat verspreiden onder minimagezinnen.

“Voor duizenden mensen in Nederland is kerst een moeilijke tijd”, weet Peter. Iemand verteld: ‘Een frikandel speciaal was vorig jaar ons kerstdiner’. Deze onderkant van de samenleving raakte ons diep en vanuit een drive om er iets aan te doen lanceerden wij in september de campagne ‘Help ons helpen’.

Het doel van deze actie is om in december kerstpakketten te doneren aan huishoudens die gebruikmaken van de Voedselbank in Groningen en op den duur misschien wel in heel Nederland. “Want zeg nou zelf: het kan toch niet zo zijn dat je in een Westerse stad als Groningen in armoede leeft. Zeker met Kerst niet.”

Het restaurant Makantaria is aan de Oosterhamrikkade 8 in Groningen.

Voor vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december zijn plaatsen te reserveren.
Een tafeltje reserveren kan via [email protected]. Je krijgt een heerlijk Moluks dagmenu geserveerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden