Annemarie Hannink nieuw lid College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen

Foto: Corné Sparidaens

Annemarie Hannink is per 1 september 2020 door de Raad van Toezicht benoemd tot lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen, als opvolger van Rob Verhofstad. Verhofstad vertrekt naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Annemarie Hannink is sinds 2015 verbonden aan de Hanzehogeschool als dean van de Academie voor Verpleegkunde. In het afgelopen jaar was ze waarnemend directeur van Stafbureau Onderwijs en Onderzoek en waarnemend dean van de Academie voor Gezondheidsstudies. Als lid van het management team van de hogeschool is ze intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van de kwaliteitsafspraken en de Instellingstoets Kwaliteit (ITK).

Hannink was eerder werkzaam bij onder andere het Medisch Spectrum Twente als bedrijfskundig manager en in verschillende managementfuncties bij de Isalaklinieken. Annemarie Hannink studeerde in Zwolle aan de hogeschool Windesheim en behaalde haar Master of Health Administration aan de TIASNimbas Business School.

De Raad van Toezicht is zeer content met de benoeming. De Raad van Toezicht ziet mevrouw Hannink als een zeer geschikte, bevlogen bestuurder die de Hanzehogeschool in haar ambities verder kan brengen”, aldus Dina Boonstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool Groningen.

Het College van Bestuur bestaat per september 2020 uit Henk Pijlman (voorzitter), Petra Smeets en Annemarie Hannink.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden