Verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen per direct binnen Veiligheidsregio Groningen

Archief De Redactie
Foto: © Fotografie Rieks Oijnhausen

De Veiligheidsregio stelt per direct een verbod in voor demonstraties met landbouwvoertuigen. Het verbod geldt vanaf maandag 6 juli tot maandag 13 juli.

“De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties”, meldt de Veiligheidsregio.

“Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden”.

Om herhaling te voorkomen geldt het verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen. Dat houdt in dat het verbod geldt voor alle gemeenten binnen de provincie Groningen.

Het doel is ‘de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren’.

Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom) en is hier te lezen. De politie is belast met de handhaving van dit verbod.

De boeren demonstreerden de afgelopen dagen op tal van plekken in het land met hun landbouwvoertuigen. Ze zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden