Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 uitgereikt in provinciehuis

Stichting Oude Groninger Kerken
Foto: Provincie Groningen

De vrijwilligers van De Stichting Oude Groninger Kerken, het Alzheimercafé Hoogezand en Jeugdsoos de Boerderij in Onstwedde hebben de Provinciale Vrijwilligersprijs 2015 gewonnen.

De winnaars ontvingen een cheque van 3.000 euro overhandigd door gedeputeerde Eelco Eikenaar tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december in het provinciehuis.

In het zonnetje

De Stichting Oude Groninger Kerken won de prijs in de categorie leefbaarheid. Daarnaast won het Alzheimercafé de prijs in de categorie zorg en Jeugdsoos De Boerderij in de categorie jeugd.

Stichting Oude Groninger Kerken

Ruim 600 vrijwilligers van de Stichting Oude Groninger Kerken zetten zich in voor de vele historische kerkgebouwen en kerkhoven/begraafplaatsen in onze provincie.

Ook helpen de vrijwilligers met het zoveel mogelijk openstellen van de gebouwen voor publiek. Ze organiseren kunstexposities, lezingen, concerten of theatervoorstellingen. Zo dragen ze bij aan de levendigheid en leefbaarheid in de dorpen en wijken.

Aanmoedigingsprijs

De overige drie genomineerden, Buurtrestaurant de Eeterie in Groningen (leefbaarheid) ReumActief in Stadskanaal (zorg) en Jongerencentrum Express in Uithuizen (jeugd) ontvingen een aanmoedigingsprijs.

De vrijwilligersprijzen worden ieder jaar uitgereikt en is ervoor bedoeld om de vrijwilligers in onze provincie in het zonnetje te zetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden