RIVM: “Coronabesmettingen in Groningen stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de periode van 15 tot en met 29 juni zes COVID-19 patiënten gemeld. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de afgelopen twee weken is 1.0 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld. Dit is hetzelfde als de gepubliceerde cijfers van zondag. In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn bij het RIVM twee nieuwe meldingen binnengekomen van personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal coronadoden in Nederland op 6.107.

Daarnaast zijn er drie coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat brengt het totaal aantal op 11.874. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 78 naar 50.223 besmettingen.

De patiënten zijn niet allemaal de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige meldingen krijgt het RIVM pas later binnen. Ook ligt het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen