RIVM: Aantal overledenen coronavirus stijgt met 2

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen twee weken 1.2 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld, aldus het overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

Landelijk

Het dodenaantal door het coronavirus is met 2 gestegen, naar 6105. Er is slechts één extra persoon in een ziekenhuis opgenomen.

Het aantal mensen dat positief heeft getest op het coronavirus kwam op 50.074. Dat zijn er 71 meer dan een dag eerder. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Vrijdag werd de grens van 50.000 gepasseerd. Sinds 1 juni kan elke Nederlander met klachten zich laten testen. Elke week doen ongeveer 60.000 mensen dat.

De afgelopen twee dagen steeg het dodental met 3 per dag, woensdag werden er twee overledenen gemeld.
Het RIVM stopt met het dagelijks melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus.

Vanaf aanstaande woensdag, 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur. Alle informatie over de ontwikkeling van het virus wordt wel nauwgezet bijgehouden door het RIVM. “En als er iets bijzonders is, dan melden we dat meteen. Zo niet, dan komt het in het wekelijkse bericht”, aldus een woordvoerder.

Intensive care

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care behandeld wordt is met tien afgenomen vergeleken met vrijdag. Het zijn er nu 29. Op de verpleegafdelingen liggen 180 coronapatiënten, eveneens tien minder dan vrijdag.

“Op dit moment liggen er nog maar ruim 200 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen”, aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. “Over het geheel genomen hebben we inmiddels meer dan 45.000 IC-verpleegdagen om corona gehad.”

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 27 juni

  • Positief geteste personen:  50.074 (+71);
  • Ziekenhuisopnames: 11.868 (+1);
  • Overleden personen: 6.105 (+2).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden