Koninklijke onderscheiding voor Gerard Beerthuizen, hoofd Brandwonden Centrum

Foto: © Jan Buwalda

De heer Gerard Beerthuizen, chirurg en hoofd Brandwonden Centrum Groningen is vrijdag 26 juni Koninklijk onderscheiden door burgemeester Koen Schuiling. De heer Beerthuizen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens een kleinschalige bijeenkomst ter gelegenheid van zijn pensionering.

Interesse voor brandwonden

De heer Beerthuizen is opgeleid tot intensivist en later chirurg in het Radboud Universitair Centrum, waar zijn interesse in voor brandwonden is gewekt. Na zijn promotie is hij naar Amerika gegaan om wetenschappelijk onderzoek te doen op het gebied van brandwonden in het grootste brandwondencentrum van de wereld in Galveston.

Hoofd Brandwonden Centrum

Sinds 1991 is de heer Beerthuizen werkzaam in het Martini Ziekenhuis Groningen als chirurg en hoofd van het Brandwonden Centrum. Onder zijn leiding mocht het Brandwondencentrum Groningen zich in 2014 als eerste van de drie Nederlandse Brandwondencentra het Europees waarmerk van European Burns Association ontvangen.

In de periode van 2006 tot 2015 is de heer Beerthuizen actief lid geweest van de Executive Board van de European Burns Association (EBA). Als president in de periode van 2011 tot 2013 president ontwikkelde en implementeerde hij de Europese richtlijnen voor de behandeling van brandwonden..

Met zijn wetenschappelijk onderzoek en vele voordrachten leverde hij ook een belangrijke bijdrage aan opleiding en onderwijs voor studenten, assistenten heelkunde en andere professionals in de gezondheidszorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden