Verkeershinder op drie zaterdagen door intrillen damwanden

Archief De Redactie
Foto: Jan Buurma

Het intrillen van damwanden bij De Frontier (Verlengde Meeuwerderweg/Verlengde Lodewijkstraat) is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het intrillen zou plaatsvinden van 6 tot 17 juli, meldt Aanpak Ring Zuid. Deze damwandplanken liggen dichtbij een waterleiding. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, moet de waterdruk op de leiding korte tijd worden verlaagd. Dit kan niet in de geplande periode vanwege werkzaamheden aan leidingen elders.

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend voor het intrillen bij De Frontier.

Oude Winschoterdiep: 1 juli tot 18 juli

In de maand juli wordt één tussenwand ingetrild een een deel van de noordelijke en zuidelijke damwand. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen 1 juli en 18 juli. Deze werkzaamheden zouden starten op 23 juni.

Om het intrillen van de damwandplanken bij het Oude Winschoterdiep veilig te laten verlopen is meer voorbereidingstijd nodig, meldt Aanpak Ring Zuid. Hierdoor beginnen de werkzaamheden vier dagen later dan gepland. De gedeeltelijke afsluiting van de zuidbaan van Ring Zuid, waarbij een rijstrook deze zaterdag afgesloten zou worden, gaat daardoor niet door. De werkzaamheden beginnen nu op 1 juli en de eerste afsluiting is op zaterdag 4 juli. Om tijd in te lopen, wordt er gewerkt met twee heistellingen.
Eén tussenwand aan de oostkant van de bouwkuip wordt op een later moment ingetrild. De planning voor het aanleggen van een tijdelijk fiets- en voetpad ten oosten van de bouwkuip is gewijzigd, waardoor we de werkzaamheden aan deze tussenwand pas later kunnen worden uitgevoerd.

Verkeershinder

Er wordt gewerkt op werkdagen van 7.00 uur tot 17.00 uur en vier keer op een zaterdag. De reden hiervoor is dat een rijstrook op de zuidelijke ringweg moet worden afgesloten voor de veiligheid bij het intrillen van de noordelijke damwand. Dat gebeurt op zaterdag 4 juli, zaterdag 11 juli en op zaterdag 18 juli.

De afgelopen tijd werd een deel van het Oude Winschoterdiep gedempt en de oude betonnen delen en kades gesloopt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden