Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 26 projecten in gemeente Groningen

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Hardscarf

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft, in het tweede kwartaal van 2020, 35.070 euro aan subsidies verleend aan cultuur-, natuur- en wetenschapsprojecten in de gemeente Groningen.

De subsidies zijn toegekend aan zestien instellingen voor 26 projecten in de gemeente Groningen. In totaal zijn voor 58.151 euro subsidies toegekend aan 42 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Enkele projecten

De Kloosterkerkgemeente Ten Boer krijgt een bijdrage van 2.500 euro voor de restauratie van de kerkbanken en aansluitende lambrisering van de Kloosterkerk in Ten Boer. De banken zijn toe aan groot onderhoud. De precieze datum waarin de banken zijn gemaakt is niet duidelijk, maar in ieder geval niet later dan 1906.

Trio Ridente uit Groningen kan rekenen op een bijdrage van 3.500 eurovoor de muziektheatervoorstelling Lied zonder Woorden. De voorstelling bestaat uit persoonlijke verhalen, omlijst met klassieke liederen en duetten. Trio Ridente bestaat uit de zangeressen Meike Wijma (1996), Merel Wentink (1994) en pianiste Julia Hoorman (1995).

De Stichting MICH krijgt een bijdrage van 3.000 euro voor het theaterdansproject MoveMe! Bij dit project werken jongeren met een visuele beperking van Visio De Heukelom in Haren samen met jongeren van H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen toe naar de realisatie van een avondvullende dansvoorstelling. Door het toewerken naar een eindvoorstelling, ontmoeten de jongeren elkaar en leren zij elkaars leefwereld beter begrijpen.

Met financiƫle bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds bijzondere initiatieven en talent. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden