Kleine bedrijven kunnen vanaf 1 juli subsidie vragen voor coronamaatregelen

Foto: Publiek Domein

Vanaf 1 juli kunnen bedrijven en instellingen met minder dan vijftig werknemers subsidie aanvragen voor gemaakte kosten voor corona-maatregelen. Kleine bedrijven die bijvoorbeeld bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem, de inrichting moeten aanpassen op de anderhalvemetereconomie kunnen de helft van de kosten vergoed krijgen.

Aanpassingen

De provincie trekt 1,5 miljoen euro uit om kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren te ondersteunen, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector, de vervoerssector en culturele instellingen. De provincie vergoedt de helft van de kosten om bijvoorbeeld een winkel, restaurant of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen.

De subsidie bedraagt minimaal 500 euro en maximaal 2.500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1000 euro moet bedragen.

“De coronoacrisis raakt onze economie breed en zorgt bij veel ondernemers voor grote actute onzekerheid”, aldus gedeputeerde Ijzebrand Rijzebol. Om veilig te kunnen winkelen, sporten, of uitgaan hebben veel ondernemers hun zaak moeten aanpassen. Zo’n extra investering komt hard aan bij kleine bedrijven die hun omzet hebben zien kelderen door de coronamaatregelen. Hen willen we graag ondersteunen met deze anderhalvemeterregeling.”

Niet alle winkels komen voor subsidie in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens het coronavirus juist meer omzet hadden.

De subsidieregeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020.

Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 1 juli via de website van het SNN.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden