Duidelijkheid voor bezoekers in Herestraat

In de Herestraat is het sinds zaterdag duidelijker voor bezoekers als het gaat om looprichtingen en de algehele veiligheid.

Er zijn lijnen aangebracht in de Herestraat, die de looprichting aangeven. Ook zijn er vakken voor het winkelend publiek, dat moet wachten, omdat de winkels een maximum bezoekers hanteren. Deze vakken zijn langs de gevels aangebracht. Daarnaast wordt door een duidelijke lijn in het midden van de straat, aangegeven aan welke kant van de straat bezoekers het beste kunnen lopen.

Ook zijn er borden met waarschuwingen om anderhalve meter afstand te bewaren en staan stewards op verschillende plekken in de Herestraat en binnenstad om aanwijzingen te geven en vragen te beantwoorden.

Op deze manier kan het winkelend publiek voldoende afstand van elkaar houden worden en kunnen bezoekers op een veilig en prettige manier winkelen. “Deze maatregelen maken het voor bezoekers weer een stukje overzichtelijker en dat is waar het om draait”, aldus Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club.

Zaterdag was het druk in de binnenstad met winkelend publiek.

Het initiatief voor het creëren van de vakken voor de wachtenden is genomen in overleg tussen de Groningen City Club, winkeliersvereniging Herestraat en de gemeente Groningen vanwege de coronacrisis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden