GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen vrijdagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds het begin van de epidemie. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal blijft gelijk sinds 16 mei.

In de provincie Groningen liggen twee patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis. Uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) van donderdag blijkt dat één patiënt is opgenomen op de intensive care en één patiënt op een ‘speciale coronaverpleegafdeling’. Dat zijn twee meer dan een week geleden.

Het ROAZ geeft sinds 24 april niet dagelijks meer een update van het aantal coronapatiënten op de Groningse ic’s en de verpleegafdelingen.

Intensive care

Het aantal coronapatiënten landelijk op de intensive cares is gedaald naar 57 patiënten. Dat zijn er tien minder dan op donderdag. Het is het laagste aantal sinds het kabinet in maart besloot tot een ‘intelligente lockdown’.

Op de intensivecareafdelingen liggen 592 mensen met andere aandoeningen, 24 meer dan op donderdag. Dat betekent dat de ic’s in totaal 649 mensen behandelen, veertien meer dan op donderdag maar nog aanzienlijk minder dan gebruikelijk. Volgens Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, ligt op de helft van alle ic’s geen enkel coronapatiënt meer.

Op de verpleegafdelingen van ziekenhuizen liggen nog 235 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 26 minder dan op donderdag.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 19 juni 2020

  • Positief geteste personen: 49.426 (+116);
  • Ziekenhuisopnames: 11.846 (+11);
  • Overleden personen: 6.081 (+3).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden