RIVM: In Groningen al twee weken niemand overleden

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is al twee weken niemand overleden als gevolg van het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook werd gemeld dat al twee weken niemand in het ziekenhuis is opgenomen als gevolg van COVID-19, echter er liggen twee patiënten in het ziekenhuis, waarvan één patiënt op de IC.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) van donderdag. Er is volgens het RIVM vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Landelijk

Landelijk zijn drie mensen gestorven door het coronavirus, meldt het RIVM. Daarmee is het aantal sterfgevallen opgelopen tot 6081. Het werkelijke dodental ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen wordt getest op het virus.

GGD’en hebben elf nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Daarmee komt het totaal aantal opnames op 11.846. Onder deze nieuwe meldingen zijn twee mensen die in mei in een ziekenhuis kwamen te liggen en iemand die al half maart werd opgenomen. Het virus is vastgesteld bij nog 116 mensen. Dat totaal is gestegen naar 49.426.

Alle drie de overledenen zijn afgelopen woensdag gestorven. Het aantal dagelijkse sterfgevallen zit al bijna twee weken tussen één en vijf. Afgelopen zaterdag is voor zover nu bekend slechts één persoon overleden, het laagste aantal sinds begin maart.

Testen

Van maandag tot en met donderdag hebben iets meer dan 34.000 mensen zit laten testen op het coronavirus. Dat leverde 358 besmettingen op, oftewel één besmetting op elke honderd uitgevoerde tests. In de vorige weken lag het percentage positieve tests hoger. Vorige week had 1,6 procent van alle geteste mensen het coronavirus onder de leden, de week daarvoor 2,1 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden