RIVM: Covid-19 stabiel in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

Dinsdag publiceerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een COVID-19 kaart over de periode van 3 tot en met 16 juni. Hieruit bleek dat in deze periode vier coronabesmettingen gemeld waren.

De cijfers worden doorgegeven door de GGD’en in Nederland. Hierin zit vertraging in de verwerking. De situatie in de provincie Groningen lijkt stabiel.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 4 nieuwe meldingen binnengekregen van personen die zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal coronadoden in Nederland op 6074.

Ook zijn er 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). In totaal zijn er nu 11.836 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.
Het totaalaantal positief geteste personen steeg de afgelopen 24 uur met 119 naar 49.204.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden