RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Arek Socha from Pixabay

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 is in de gemeente Groningen stabiel gebleven. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Volgens het RIVM zijn er sinds het begin van de epidemie 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal blijft al meerdere weken hetzelfde. Van 5 procent van de in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten is de datum van ziekenhuisopname (nog) niet gemeld, melddt het RIVM.

Ook zijn drie inwoners van de gemeente overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 170 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur zijn zes personen als overleden gemeld aan het RIVM. Het dodental is daarmeer gestegen naar 6.065. Ook steeg het aantal ziekenhuisopnames met drie nieuwe opnames naar 11.828 ziekenhuisopnames.

Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen nam toe met 165 naar 48.948 positief geteste personen.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden