Zomers warm weekend, maar ook kans op lokaal veel wateroverlast en stevige onweersbuien

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipeda Commons/ Maurice van Bruggen

Zaterdag wordt het een zomers warme dag met maxima temperaturen van 25 tot 28 graden. In het oosten kan het plaatselijk tropisch worden met 30 graden.

In de ochtend is het zonnig maar in de middag ontstaan stapelwolken, die uitgroeien tot (onweers)buien, meldt Weeronline. De zwaarste buien worden in het oosten en noordoosten van Nederland verwacht. Lokaal kan veel regenwater vallen en is er kans op wateroverlast.

Code geel

Het KNMI heeft voor de provinice Groningen code geel afgekondigd voor zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 22.00 uur. De weerswaarschuwing is afgegeven voor onweersbuien, mogelijk met hagel, kans op wateroverlast en windstoten tot 60 kilometer per uur.

Op zondag is er een mix van wolkenvelden en af en toe de zon. Ook kunnen buien voorkomen met in de middag vooral in het oosten en noordoosten kans op opnieuw een aantal stevige onweersbuien.

Volgende week blijft het redelijk warm met regelmatig zonnig weer. Ook is er iedere dag kans op een (onweers)bui. De temperaturen liggen tussen de 19 en 24 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden