Afrit Lübeckweg/Euroborg dicht vanaf 15 juni voor enkele jaren

De oude afrit sloot in juni 2020
Foto: Google Maps

De afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg gaat vanaf maandag 15 juni om 22.00 uur voor enkele jaren dicht. Deze afrit bij Dagblad van het Noorden vervalt vanwege de werkzaamheden op en rond het Europaplein.

Deze afrit Lübeckweg/Euroborg komt in de eindsituatie terug, maar dan iets oostelijker aan de Lübeckweg.

Alternatieve routes

Na de afsluiting van de afrit heeft het verkeer vanuit de richting Hoogezand drie alternatieven om de Europaweg te bereiken.

Het verkeer kan de Europaweg bereiken via knooppunt Westerbroek, richting centrum (over de ‘oude A7’) of via de afrit bij de Osloweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost), de Osloweg en de Lübeckweg. De derde mogelijkheid is via de oostelijke ringweg en de Sontbrug.

Ruimte voor verleggen rijbanen

Door de afrit tijdens de verbouwing van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen, meldt Aanpak Ring Zuid. Het verkeer kan hierdoor tijdens de werkzaamheden aan het Europaplein zoveel mogelijk doorrijden. Na de afsluiting van de afrit bij de Lübeckweg gaat Combinatie Herepoort hier aan de slag met de voorbereidingen voor het verleggen van de rijbanen van de zuidelijke ringweg.

Rijstrook zuidelijke ringweg twee nachten dicht

In de nachten na de afsluiting van de afrit is de zuidelijke ringweg in één richting gestremd. Van maandag 15 juni om 22.00 uur tot dinsdag 16 juni om 6.00 uur en van dinsdag 16 juni om 22.00 uur tot woensdag 17 juni om 6.00 uur is de weg dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein, voor het verkeer richting Drachten.

De afsluiting is nodig voor het aanpassen van de weg, zoals het verwijderen van bebording. Woensdagnacht 17 juni is een reservenacht.

Eindsituatie Europaplein

Door het project Aanpak Ring Zuid verandert de situatie bij het Europaplein. Verkeer vanaf het Julianaplein heeft bij de nieuwe afrit twee mogelijkheden: naar de Europaweg of direct naar de Bornholmstraat. De laatste optie is een snelle route als je op weg bent naar de Sontweg (bijvoorbeeld de Ikea), het Sontplein of de Sontbrug.

Ga je naar het UMCG of de binnenstad-oost, dan kun je gewoon via de Europaweg rijden. Nieuw is ook een directe oprit vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. Dat is handig voor de bezoekers van de winkels bij het Sontplein en de Sontweg.

Kijk voor meer informatie over de toekomstige situatie: aanpakringzuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden