RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Pete Linford by Pixabay

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Volgens het RIVM zijn er sinds het begin van de epidemie 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. De gegevens worden doorgegeven door de GGD.

In de provincie Groningen zijn 169 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie.

Landelijk

Landelijk kreeg het RIVM drie overledenen gemeld in de afgelopen 24 uur. Daarmee komt het totaal aantal overledenen op 6.016. Het aantal patiënten dat opgenomen moest worden in een ziekenhuis steeg met vijf waardoor er nu 11.794 mensen in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen.

Ook zijn er volgens het RIVM 165 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het virus. Het totaal aantal positief geteste besmettingen komt daarmee op 47.739.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden