RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. De gegevens worden doorgegeven door de GGD.

In de provincie Groningen zijn 169 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie.

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is in de afgelopen 24 uur met twee overledenen gestegen naar 6013. Vandaag jn er 239 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Het totaal komt daarmee op 47.574.

Nederlandse ziekenhuizen hebben vier nieuwe opnamen van coronapatiënten gemeld aan het RIVM. In totaal zijn nu 11.789 mensen met corona opgenomen of opgenomen geweest.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden