RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. De aantallen zijn al ruim twee weken stabiel. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. De gegevens worden doorgegeven door de GGD.

In de provincie Groningen zijn 167 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie.

Intensive cares

In de provincie Groningen liggen geen patiënten met COVID-19 meer op de intensive care. Wel liggen zeven patiënten met COVID-19 op de speciale verpleegafdeling. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN).

In zowel Friesland als Drenthe is vrijdag 1 patiënt met een aangetoonde COVID-19 besmetting opgenomen op een IC. Ook werden negen patiënten met een aangetoonde besmetting opgenomen op een ‘speciale corona-afdeling’.

Het ROAZ geeft sinds 24 april niet dagelijks meer een update van het aantal coronapatiënten op de Groningse ic’s en de verpleegafdelingen.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM vijftien nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen naar 6.005.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na een tijd doorgegeven.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn elf nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.782. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 210 positief geteste personen naar 47.152.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden