Campagne: “Houd 1,5 meter afstand, ook onderweg”

Foto: Provincie Groningen

De kreet ‘Houd 1,5 meter afstand’ is sinds donderdag als reminder op veel plekken in de provincie te zien.

Nu ook in de provincie Groningen de scholen en de horeca weer open zijn wordt het drukker op straat. Echter blijft het nog steeds belangrijk om ook in het verkeer voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers.

Donderdagochtend spoot Fleur Gräper-Koolwijk, gedeputeerde van de provincie Groningen, de eerste tekstsjabloon ‘Houd 1,5 meter afstand, ook onderweg’ op het asfalt bij de Waterhuizerbrug in Groningen.

Op smalle fietspaden, op kruispunten, bij stoplichten of bruggen, kan het druk zijn en is 1,5 meter afstand houden soms lastiger. Op drukke plekken waar veel fietsers, scooters, brommers of voetgangers bij elkaar komen is het extra opletten. Ook hier geldt: geef elkaar de ruimte, ook onderweg.

De provincie Groningen werkt samen met de Groninger gemeenten om op zoveel mogelijk plekken in de provincie deze slogan op en langs de weg te zetten. Behalve teksten op het wegdek worden er ook 440 posters langs de wegen geplaatst.

‘Houd 1,5 meter afstand, ook onderweg’ is onderdeel van de Rijkscampagne om weggebruikers erop te wijzen ook in het verkeer anderhalve meter afstand te houden en hiermee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden