RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis stabiel”

Foto: Publiek Domein

In de gemeente Groningen is het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 stabiel. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus. De gegevens worden doorgegeven door de GGD.

Landelijk

Tien personen zijn in de afgelopen 24 uur als overleden gemeld, meldt het RIVM. Het officiële dodental is daarmee gestegen naar 5.977. Ook kreeg het RIVM in de afgelopen 24 uur 86 nieuwe meldingen van personen die positief getest zijn op COVID-19. Het totaal geregistreerde positieve besmettingen is gestegen naar 46.733. Daarnaast steeg het aantal ziekenhuisopnames met 9 patiënten die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) naar 11.759.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

De cijfers zijn waarschijnlijk iets hoger doordat de meldingen nu binnenkomen na het lange pinksterweekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden