Alfa-college Boumaboulevard in Groningen stimuleert doorstroom naar HBO

Foto: Communicatie Alfa-college

Het Alfa-college Groningen organiseert een hbo-informatiebeurs op dinsdag 8 december op de locatie aan de Boumaboulevard.

Zeven (onderwijs)instellingen geven voorlichting aan studenten van Alfa-college Boumaboulevard en hun ouders/ verzorgers over de opleidingen, praktische zaken op het hbo, aansluiting mbo-hbo en carrièremogelijkheden.

Op de hbo-informatiebeurs zijn in elk geval de Hanzehogeschool, Minerva, NHL, Stenden, ArtEZ, Defensie en Politie aanwezig.

De hbo-informatiebeurs is bedoeld voor de ruim 400 voorlaatste en laatstejaars studenten van de niveau 4 opleidingen van het Alfa-college aan de Boumaboulevard. Het Alfa-college wil studenten graag zo goed mogelijk voorlichten over doorstroommogelijkheden na hun mbo-opleiding.

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten zich voorbereiden op hun toekomst. Of dat nu verder studeren, werken of ondernemen is. Weet dat er iets te kiezen valt, nu én later. Dat (loopbaan)denken willen we graag stimuleren”, aldus Guus Raats, regiodirecteur Alfa-college Groningen.

MBO-HBO

Ongeveer 40% van de studenten stroomt momenteel na een opleiding op het Alfa-college door naar het hbo. Kans op werk en persoonlijke ontwikkeling zijn voor hen belangrijke argumenten om door te studeren.

Het is voor studenten die graag willen doorstromen naar het hbo een ideale gelegenheid om zich te oriënteren op een vervolgstudie.

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost- Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden